Skætbæk Motor Klub

Så kom SMK igang igen.

 

I efteråret 2005 kom en af de gamle speedway kørere Torben Hansen (som dog altid har været medlem af klubben siden 1978) med en plan til klubben.

Torben har været landstræner for ungdomsspeedway i Danmark i syv år med stor succes. Han har fået dansk speedway op i en klasse, hvor de andre lande er meget misundelige, idet Danmark har vundet alt inden for ungdomsspeedway af verdensmesterskaber, europamesterskaber, nordiskmesterskaber både individuelt og hold kørsel, i de syv år Torben har fungeret som landstræner.

Torben ville gerne have at SMK skulle komme på verdenskortet igen. Han havde fået tilsagn fra DMU, at der skulle køres Verdensmesterskab for ungdomskører i Danmark 2006.

 

Dette mesterskab kunne være med til, at SMK kunne få et løft op igen. Torben havde mange gode ideer og de startede med et åbent hus arrangement i efterårsferien 2005, hvor der kom mange unge motorgale børn (4-18 år) med deres forældre, for og prøve at køre speedway.

Det blev en kæmpe succes, klubben fik dog ”kun” fire nye kører ud af det daværende. 

Men det var kun en opløftning og startskud for klubben.

 

SMK kunne for første gang i mange år, få et hold med i Danmarksturneringen 2006.

 

Torben planlagde hvordan verdensmesterskabet skulle arrangeres og med hjælp fra de nye medlemmer, fik de sat banen og omgivelserne i stand, med stor hjælp fra erhvervslivet i Skærbæk og omegn.

 

Det var en stor omgang vi gik i gang med. Nogle af de opgaver vi skulle ordne nævnes her:

  • Nyt plankeværk skulle sættes op og det blev hævet ca. 20 cm, så der er kommet mere fald på svingene og på langsiden.
  • Der er blevet kørt mere end 200cbm. Ny belægning på banen.
  • Dommertårnet er blevet sat i stand fra a – z.
  • Publikumsvolden er blevet reetableret, så den opfylder de ny regler.
  • Nu kan alle sidde på deres stole. Og der er kommet nyt publikumshegn op.
  • Ryttergård er blevet i stand sat fra a – z.
  • Der er kommet nye fliser og ny beklædning i ryttergården.
  • Der er kommet reklameskilte op på plankeværket, derudover er der placeret 55 reklameskilter rundt om banen ca. 8 meter fra plankeværket i en størrelse på 1,50 m x 3,00 m på særskilt reklamestandere.

 

Selve FIM Verdensmesterskabet for ungdomskørere i speedway fandt sted fra den 12 – 15 juli 2006, på Skærbæk speedway bane. Der kom 72 speedwaykører fra Australien, Polen, England, Slovenien, Sverige, Finland, Norge, Frankrig, Kroatien og Danmark.

Så der var gang i butikken og det var en stor mundfuld for de mange frivillige der hjalp til. Men med en god planlægning fra Teamet kørte det på skinner og klubben fik også de bedste roser fra den internationale motor union FIM. 

De havde aldrig set et så flot arrangement af et verdensmesterskab. Alt klappede inden for tidsrammen, vejret var i top og ikke mindst, var der masser af tilskuere på lægterne. Ca. 5.200 var mødt op og selv DMU var overrasket over, hvordan det gik.

De havde aldrig set så mange tilskuere til dansk speedway, undtaget i Parken København.

 

Efter den store succes havde SMK planlagt et åbent hus arrangement, hvor de unge kunne prøve at køre speedway for en dag. Det blev så stort et tilløbsstykke at SMK måtte holde tre ekstra åbent hus dage efterfølgende.

SMK havde et besøgsantal på over 120 børn, der ville prøve kræfter med sporten.

SMK fik ikke mindre en 15 nye speedwaykører og sammen med de 5 nye kører fra i år, råder SMK nu over 20 speedwaykører. Så man kan kun sige at de gode gamle dage er kommet tilbage til SMK! 

Efter det flotte VM arrangement har SMK fået tildelt Danmarksmesterskab for ungdomskører i 2007.